• A TOP-5.1.1-15-NG1 számú, "Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések - Nógrád megyei foglalkoztatási paktum” megnevezésű projekt zárókonferenciáján a J. L. SEAGULL Alapítvány, mint konzorciumi partnerszervezet részéről Körmendi Éva Anna szakmai vezető beszámolt a J. L. SEAGULL Alapítvány projektben végzett tevékenységeiről. Az előadás itt letölthető.

 

  • A TOP-5.1.1-15-NG1 számú, "Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések - Nógrád megyei foglalkoztatási paktum” megnevezésű projekt keretein belül készült egy rövidfilm a MENTORÁLÁS témakörében. Itt megnézhető 

 

  •  MIBEN SEGÍTHET A MENTOR?  Ide kattintva nézze meg a rövidfilmet, mely a TOP-5.1.1-15-NG1 számú, "Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések - Nógrád megyei foglalkoztatási paktum” megnevezésű projekt keretein belül készült.

                

  

  • A mentorálás szakaszai

A szakirodalomban a mentorálást gyakran lineáris rendszerként mutatják be, ugyanakkor a valóságban a mentorálás egy dinamikus, folyamatosan változó, nem lineáris kapcsolat. Folyamatosan változó, egyedi, hiszen eseményekkel, jó és nehéz pillanatokkal, fordulópontokkal teli, mely a mentortól más és más funkciók betöltését várja el. , ami egyben előny is, mivel a mentor nincs valamilyen szerepre kényszerítve, különféle helyzetekben másképp és másképp viselkedhet. A mentorálás nem egy előre megszabott, zárt fejlődési utat jelent, hanem mint minden segítő kapcsolat, a mentorálás is egy egyedi fejlődési úton halad. A fiatalok mentorálásának szakaszairól többféle leírás is ismert de, ezek lényegesen nem térnek el egymástól. A mentorálás szakaszairól egy rövid előadás itt letölthető.

 

  • A "jó" mentor jellemzői

"Nem halat, hanem hálót!"

A mentorálás a nevelés – életre nevelés – személyiségfejlesztés eszköze.
- A  mentor olyan személy, aki nagyobb tapasztalattal vagy életbölcsességgel rendelkezik, mint a mentorált.
- A  mentor útmutatást ad, melynek célja a mentorált támogatása és fejlesztése.
- A  mentor és mentorált között olyan érzelmi kötelék alakul ki, melynek alapja a feltétel nélküli pozitív elfogadás, a hitelesség és a bizalom.

Hogyan lehetünk "jó" mentorok? Milyen készségekkel, képességekkel kell rendelkeznünk ehhez? Bővebben itt!